Gezochte Tags

Voordelen Marokko PDF Afdrukken E-mail

Marokko is een land met vele gezichten en gevormd door talloze invloeden. Een plek vol dynamiek en gevoel, waar werelden elkaar ontmoeten. Het is een kruispunt tussen moderniteit en traditie, Europa en Afrika, Oost en West. Zowel Mediterraans als Afrikaans, Berbers als Arabisch, multicultureel en meertalig. Marokko is demografisch jong, politiek stabiel en met een moderne koning. Niet voor niets is Marokko op offshore gebied hot en emerging.

De afstand

Een groot voordeel van Marokko ten opzichte van andere offshore bestemming is de afstand. Op slechts 2,5 uur vliegen afstand vanaf Schiphol en met maar 1 uur tijdverschil is Marokko voor Nederland een echte nearshore bestemming. Dit, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Suriname of India. Bovendien zijn er directe en dagelijkse lijnvluchten vanaf Amsterdam naar Tanger, waar onze dichtstbijzijnde Global Service Delivery Center is. Een bezoekje aan onze site is dus erg gemakkelijk.

De telecom

Marokko heeft een volwassen telecominfrastructuur met een landelijk netwerk dat geheel gebaseerd is op glasvezel. Er zijn in totaal 8 onderzeese verbindingen met de wereld en twee satellietstations. In samenwerking met Alcatel is onlangs een nieuwe onderzeese 320 gigabit/s verbinding gerealiseerd naar Frankrijk. De telecomsector is al enkele jaren geliberaliseerd en er zijn verschillende internationale spelers actief. Mede hierdoor heeft Marokko momenteel de beste infrastructuur van Afrika en praktisch op Europees niveau.

De overheid

De overheid zet al jaren sterk in op offshoring met een breed overheidsprogramma. Mede daardoor is Marokko momenteel de hoofdbestemming voor de Franstalige markt. Daarnaast is Marokko marco-economisch zeer stabiel en zijn de loonkosten laag. De bevolking is meertalig. De opleidingen zijn naar Europees model en kennen de Europese belevingswereld en cultuur. Er zijn bovendiel veel hoogopgeleiden en te weinig banen.

De resultaten

Momenteel zijn er in Marokko al meer dan 250 offshore callcenters en talloze BPO-providers actief waarbij onder andere ruim 30.000 agents dagelijks mensen te woord staan uit o.a. Nederland, Frankrijk, België, Spanje, Engeland en de Verenigde Staten. Marokko heeft zich op offshore gebied reeds bewezen als een land dat op internationaal niveau meedingt. Het is daarom dan ook niet vreemd dat Marokko momenteel de primaire offshore bestemming voor de Franse markt. Grote Amerikaanse en Europese firma's zijn gevestigd in Marokko:

  • ClientLogic
  • Sitel
  • Accenture
  • LogicaCMG
  • Atos Origin
  • Tata

Marokko en Nederland

Marokko heeft een lange relatie met Nederland op gebied van arbeidsmigratie. Met nieuwe generaties geïntegreerde en hoogopgeleide Nederlandse Marokkanen ligt de basis voor vruchtbare samenwerking tussen Nederland en Marokko klaar.

 

Kantoor Nederland

Amsterdam Amstel Ground, 1st , 2nd and 3rd floor
Joop Geesinkweg 901-999
1114 AB Amsterdam
The Netherlands

E: [email protected]
W: www.tsr-v.com

KVK: 52426009

Kantoor Marokko

Boulevard Mohammed VI 230
PB 90000 Tanger
Morocco

Copyright Statement

Copyright © TSR Ventures & Solutions 2007-2020
Alle rechten voorbehouden.

Het is ten strengste verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van TSR Ventures & Solutions, materiaal dat zich op de TSR Ventures & Solutions websites bevindt, of dat op een met de TSR Ventures & Solutions websites verband houdend medium is opgeslagen, te kopiëren, opnieuw te verspreiden, te publiceren of te wijzigen.